Partnerji

Syngenta (FPS - FloriPro Services in Syngenta Flowers)

Leta 1867 sta Name Sluis in Simon Groot ustanovila podjetje Sluis & Groot, ki se je ukvarjalo z vzgojo okrasnih rastlin. Kmalu po ustanovitvi se je podjetje preselilo v Enkhuizen, kjer ima sedež še danes. Podjetje je rastlo, se združevalo in se leta 1977 priključilo koncernu Novartis, predhodniku današnje Syngente.

 

V letu 2008 je Syngenta kupila podjetje Fischer, vodilnega žlahtnitelja na področju pelargonij. Oblikovala se je Syngenta flowers, ki se je ukvarjala z dobavo kakovostnih sadik in semen profesionalnim vrtnarjem. Sledila je še pripojitev 2 ameriških firm Yoder in Goldsmith. Syngenta Flowers je v letu 2010 razdelila svoj posel na Syngenta Flowers in FloriPro Services.

 

Syngenta Flowers se ukvarja z veleprodajo, medtem, ko FloriPro Services z vzgojo in dobavo sadik profesionalnim vrtnarjem. Konec leta 2010 je prišlo do večjih reorganizacijskih sprememb znotraj FloriPro Service organizacije v Evropi. Posel dobave sadik in semen vrtnarjem je bil na Madžarskem in v Sloveniji iz lokalnega Syngentinega podjetja prenešen na zunanjega Syngentinega partnerja.

 

Tako je v Sloveniji nastalo podjetje Picount d.o.o. s sedežem v Domžalah, ki zastopa Syngenta flowers in FloryPro Services zaščitno znamko za okrasne rastline v okviru koncerna Syngenta. V svojem segmentu sta po velikosti na prvem mestu v Evropi. S&G-jeve, Fischerjeve, Yoderjeve in Goldsmithove dolgoletne izkušnje in tradicija zagotavljajo našim strankam kakovostno seme, neukoreninjene potaknjence, mlade sadike in storitve. Nove rastline se žlahtnijo in testirajo po vsem svetu, še posebej pa v partnerjevih centrih na Nizozemskem, v Nemčiji, Franciji, Združenih državah Amerike in na Japonskem. Imajo lasten genetski material. Letno izboljšajo lastnosti preko 250 sortam okrasnih rastlin.

 

Med proizvodnjim procesom nenehno nadzorujemo kvaliteto proizvodov, začetnega materiala za vrtnarje. Kvalitetne, brezvirusne sadike in seme zagotavljajo vrtnarjem optimalen začetek njihove proizvodnje. Proizvodi se odlikujejo po izenačenosti znotraj serij, barv in rasti. Skupaj z vrtnarji je končnim potrošnikom omogočeno zadovoljstvo ob nakupu cvetja. Lokalno je genetika podprta s tržnimi aktivnostmi in je kot taka prepoznavna končnim kupcem.

Holland Bulb Market

Holland Bulb Market je bil ustanovljen leta 1868 kot podjetje Vanhof & Blokker, katero se je ukvarjalo z vzgojo in dobavo čebulic okrasnih rastlin in čebulic trajnic. Podjetje je s svojimi dolgoletnimi izkušnjami pridobilo velik ugled. Kraljica je podjetju podelila tudi častno priznanje.

 

Danes podjetje izvaža čebulice okrasnih rastlin in trajnic v različnih pakiranjih v Kanado, Rusijo, Poljsko, Romunijo, Latvijo, Francijo, Grčijo, Avstrijo, Slovenijo in druge države. V zadnjih letih se jim je prodaja v vzhodni Evropi močno povečala. Zaradi tega so prilagodili ponudbo tem tržiščem, to se odraža tudi na številnih prevodih na hrbtni strani pakirnih vrečk, med drugim tudi v slovenščini.

Podjetje je na slovenskem tržišču prisotno od leta 2003 in je dobavitelj številnim vrtnarjem, vrtnarskim centrom kot tudi znanima parkoma Mozirski gaj in Arboretum volčji potok.

Eutech

Podjetje Eutech je bilo ustanovljeno leta 1990 in je podjetja Thermo Fisher Scientific, ki zaposluje 34.000 ljudi in 350.000 strankam po celem svetu pomaga narediti še bolj zdrav, varen in čist.

Eutech je specializiran za aparate in senzorje za analizo vode in tal. Velik poudarek daje raziskavam in razvoju izdelkov, ki bodo strankam poenostavile delo v laboratoriju ali na polju oz. v rastlinjaku.

Poleg aparatov za merjenje pH in elektrokonduktivnosti (EC) so v sortimentu tudi aparati za merjenje skupno topnih soli (TDS), Redox potenciala(ORP), Topnega kisika (DO) in ostalih parametrov kvalitete vode. Prodajni portfelj obsega tako žepne aparate kot zahtevnejše aparate in senzorje za stalno kontrolo kakovosti. Ker je kvaliteta vode vedno bolj pomembna tako z zdravstvenega kot okoljskega vidika, to pomeni nove izzive in priložnosti.

 

Na slovenskem trgu so za potrebe vrtnarstva in kmetijstva izdelki dostopni preko podjetja Picount, kjer se zavedamo, da lahko vrtnar z ustrezno količino hranil in ustreznimi pogoji (pH) dosega bistveno boljše rezultate. Izboljša se kvaliteta rastlin in skrajša čas vzgoje, kar pomeni manjše stroške, manj kala, boljšo prodajo ter na koncu večji izplen.

Brandkamp

Podjetje Brandkamp je ustanovil Hubert Brandkamp leta 1960. Podjetje se je od začetka ukvarjalo s proizvodnjo sadik. Podjetje je že leta 1966 začelo proizvodnjo sadik krizantem v Italiji in se nato postopoma širilo tudi na druge lokacije. Do leta 2004 se je proizvodnja v Anholtu razširila na 36.000 m2 in na 10.000 m2 matičnjakov v Keniji in Šri Lanki. Podjetje žlahtni krizanteme in vzgaja sadike krizantem in balkonskega cvetja ter enoletnic. Prodaja teče preko distributerjev po Evropi in na Japonskem. Leta 2010 je podjetje ponosno praznovalo 50-letnico obstoja.

 

Picount z Brankampom sodeluje na področju sadik lončnih in rezanih krizantem. Brandkamp dobavlja neukoreninjene potaknjence, ki se nato ukoreninijo v Sloveniji. Asortiman sadik podjetja Brandkamp odlično dopolnjuje program sadik Syngenta - FloriProService.

Forsite Diagnostics

Podjetje Forsite Diagnostic proizvaja hitre teste Pocket Diagnostic že od leta 1999. Podjetje je ustanovila britanska vlada za potrebe testiranj britanske fitosanitarne inšpekcije. Izdelki se proizvajajo po standardih ISO13485:2003 in ISO9001:2008. Avtomatizirana proizvodnja lahko proizvede do 5 milijon testov. Julija 2012 je 80% delež podjetja kupilo Abingdon Health Group, s čimer se bo Forsite okrepil na področju testerjev za zdravje ljudi.

 

Testerji Pocket Diagnostic delujejo na principu lateralnega toka. Vzorčenje in testiranje je izvedeno v le nekaj minutah, uporabnik pa lahko takoj postavi diagnozo. Rezultat je popolnoma jasen saj je odgovor enostaven - DA/NE. Set Pocket Diagnostic vsebuje edinstvene kroglice in stekleničko za ekstrakcijo. Rezultat testa se pojavi na okencu testa v manj kot 5 minutah po pričetku testa.

Podjetje Picount zastopa Forsite Diagnostic tako na slovenskem trgu kot tudi na področju jugovzhodne Evrope. Zavedamo se, da bodo uporabniki s hitrimi testi Pocket Diagnostic lahko z gotovostjo vedeli s katero boleznijo imajo opravka in tako lahko tudi ustrezno in pravočasno ukrepali.