Geoffroy in Pierre d’Andrieux sta leta 1743 v Parizu ustanovila trgovino s semeni. Pierrova hčerka Adelaide se je leta 1774 poročila s Philippom V. de Vilmorin. Nastalo je podjetje Andrieux-Vilmorin, ki se je ukvarjalo s trženjem semena zelenjadnic, okrasnih in zdravilnih rastlin. Že leta 1776 sta izdala prvi katalog semen zelenjave in okrasnih rastlin.

Vilmorin Garden je danes v večinski lasti družbe Limagrain Group, ki je druga največja semenarska hiša na svetu. Skupaj predstavljata eno najpomembnejših ponudnic semena za ljubiteljske vrtnarje. V tujini je blagovna znamka že dobro poznana in uveljavljena, v Sloveniji pa je kot NOVOST na voljo v vseh bolje založenih trgovinah. Pod blagovno znamko Vilmorin najdete izjemno široko ponudbo kakovostnih semen zelenjave, okrasnih rastlin, dišavnic, semen za kalčke ter ekološkega semena. Ker verjamemo v zdrav način življenja in vrtnarjenja vam bomo BIO seme nekoliko podrobneje predstavili. BIO semena Vilmorin so proizvedna ekološko in skladno z EU zakonodajo. Biološko seme se pridobiva le iz najboljših matičnih rastlin – torej takih, ki so najbolj odporne na bolezni in škodljivce. V času rasti matičnih rastlin se ne uporablja kemičnih fitofarmacevtskih sredstev in mineralnih gnojil.

Ekološko pridelano seme je najboljša izbira za ljubitelje zdravega načina življenja, saj zagotavljajo zdrav in okusen pridelek, brez uporabe nepotrebnih fitofarmacevtskih sredstev in mineralnih gnojil, ki bi lahko povzročala bolezni ali alergije.